Pécs - Várpalota

A Konyvtarut wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Vtzsuzsa (vitalap | szerkesztései) 2011. október 20., 13:00-kor történt szerkesztése után volt.

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2011. október 3-9-e között lezajlott II. Könyvtárút résztvevői a pécsi Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárból a várpalotai Szindbád Nonprofit Kft. - Krúdy Gyula Városi Könyvtárba vitték el a Könyvtárút könyvét. A kulturális zarándoklat 14 könyvtár összefogásán alapult, s a Mecsek vadregényes tájairól elindulva - vendégszerető városi és községi könyvtárakban megfordulva - végül megérkezett a Bakony lábához, Várpalotára.


Tartalomjegyzék

Az útvonal állomásai

Pécs (Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár) - Mánfa (Mánfai Teleház és Könyvtár) - Sásd (Sásdi ÁMK Városi Könyvtára és Művelődési Központja) - Dombóvár (Városi Könyvtár) - Kocsola (Községi Könyvtár) - Nagykónyi (Községi Könyvtár) - Tamási (Könnyü László Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény) - Iregszemcse - (Községi Könyvtár) - Som (Községi Könyvtár) - Balatonvilágos (Községi Könyvtár) - Balatonkenese (Közművelődési Intézmény és Könyvtár) - Papkeszi (Községi Könyvtár) - Pétfürdő (Közösségi Ház és Könyvtár) - Várpalota (Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár)


A könyvtárúthoz csatlakozók gyalog vagy kerékpárral (rossz idő vagy idősek részvétele esetén gépkocsival) mentek az egyik település könyvtárától a következő település könyvtáráig. A zarándokcsapatok az útvonal állomáshelyein (az érintett település könyvtárában) váltották egymást. A zarándokcsapat tagjainak toborzását az állomáshelyek maguk végezték.

A csapat a Könyvtárút könyvét vitte magával, melybe a célállomáson beírták a nevüket, s azt a könyvtár pecsétjével és aláírásával hitelesítette. A fogadó könyvtár valamilyen rendezvénnyel várta az érkezőket (kiállítás, a településhez kapcsolódó irodalmi, helytörténeti tájékoztató, kisebb műsor stb.).

A csapattagok által az interneten közzétett blogbejegyzéseket, írásokat, fotókat, videókat belinkeltük a Könyvtárút Wiki megfelelő szócikkeibe. A zarándoklat idején a Könyvtárút honlapján, a Facebookon és a Twitteren folyamatosan elérhetők voltak a legfrissebb információk.


Időbeli ütemterv

2011. október 3. (hétfő) (összesen: 42,5 km)
PécsMánfa (12,5 km)
MánfaSásd (16 km)
SásdDombóvár (14 km)


2011. október 4. (kedd) (összesen: 33,5 km)
DombóvárKocsola (Községi Könyvtár) (16 km)
KocsolaNagykónyi (9 km)
NagykónyiTamási (8,5 km)


2011. október 5. (szerda) (összesen: 25 km)
Tamási - Iregszemcse (11 km)
IregszemcseSom (14 km)


2011. október 6. (csütörtök) (összesen: 32 km)
SomBalatonvilágos (23 km)
BalatonvilágosBalatonkenese (9 km)


2011. október 7. (péntek) (összesen: 18,5 km)
BalatonkenesePapkeszi (7 km)
PapkesziPétfürdő (Közösségi Ház és Könyvtár) (11,5 km)


2011. október 9. (vasárnap) (összesen: 5 km)
Pétfürdő (Közösségi Ház és Könyvtár) – Várpalota (5 km)
és a Pécsről, Békéscsabáról érkező vendégek fogadása


A II. Könyvtárút részletes programja


A részt vevő könyvtárak bemutatása


Segédanyagok


Lásd még


Videók a II. Könyvtárút eseményeiről

  • Indul a II. Könyvtárút a pécsi Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárból a mánfai Teleház és Könyvtárba  • II. Könyvtárút - érkezés MánfáraFényképek a II. Könyvtárút eseményeiről

Híradások, cikkek


A II. Könyvtárút résztvevőinek élménybeszámolói

Személyes eszközök