Községi Könyvtár (Papkeszi)

A Konyvtarut wikiből

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Kistérségi Ellátás Papkeszi Községi Könyvtár
8183 Papkeszi, Fő u. 21.
Könyvtárvezető: Savanyu Beáta
Telefon: (88) 588-680
E-mail: savanyu.beata@gmail.com

A könyvtár bemutatása

Papkeszi Községi Önkormányzat a község lakossága részére Papkeszin és a Colorchemia lakótelepen könyvtárat tart fenn. Az önkormányzat a könyvtári szolgáltatást 2007 óta a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár közreműködésével ún. mozgókönyvtári szolgáltatás keretében biztosítja.

A település központjában levő Papkeszi Kultúrház - amely eMagyarország Pontként működik - ad helyet a Községi Könyvtárnak. A könyvtárban lehetőség van helyben olvasásra és könyvtárközi kölcsönzésre. A könyvtár gyűjteményét nemcsak vásárlással gyarapítja, hanem magánemberek adományait is elfogadja. Az idei évtől a könyvtár állománya online katalógusban is elérhető. A könyvtárban irodalmi teadélutánokat tartanak az értékes irodalmi művek, ill. kevésbé ismert alkotók népszerűsítésére.

Információk zarándokoknak

A papkeszi Községi Könyvtárba 2011. október 7-én 15 órára érkeznek a zarándokok a balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtárból, akik vendégszerető fogadtatásban részesülnek: a könyvtár bemutatása (és frissítő, harapnivaló elfogyasztása) után megtekinthetik a helyi gyermekcsoport előadásában "A kíváncsi királykisasszony" című mesejátékot. A darabot Savanyu Beáta könyvtárvezető tanította be a gyerekeknek, aki a helybeli ifjúsági színjátszócsoport vezetője is.

A papkeszi Községi Könyvtár olvasóiból, a település fiatal és felnőtt lakosságából verbuvált kis csapat ugyanaznap, 2011. október 7-én 16.30 órakor indul Pétfürdőre, hogy továbbvigye a könyvtárút emlékkönyvét a következő állomásra. A pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár az alábbi programmal várja őket: az intézmény bemutatása (fogadás); helytörténész előadása Pétfürdő történetéről (interaktív, játékos formában).

Csatlakozás a zarándokcsapathoz

A könyvtárban személyesen, vagy telefonon (88/588-680) jelentkezhetnek azok a felnőttek, gyerekek, civil szervezetek tagjai, akik szívesen csatlakoznának a csoporthoz, s szeretnék megismerni Pétfürdő könyvtárát és a települést.

A II. Könyvtárút részletes programja

Papkeszi bemutatása

Lásd még

Külső hivatkozások

Személyes eszközök