Községi Könyvtár (Som)

A Konyvtarut wikiből

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Községi Könyvtár
Som, Ady Endre u. 35.
Tel.: 84/582-001; 84/382-559
E-mail: konyvtar.som@gmail.com
Könyvtáros: Lenkey Tiborné
Nyitva tartás: hétfő: 17-19, csütörtök: 17-19, szombat: 17-19

A könyvtár bemutatása

A Községi Könyvtár Somban
A Községi Könyvtár a 2005-ben megépült új közösségi házban működik. Közel 2000 kötet könyv mellett folyóiratok is várják a látogatókat. Lehetőség van internet használatra, nyomtatásra is. A könyvtár igazi közösségi térként is működik, ahol szakkörök, összejövetelek várják az érdeklődőket. A kistérség 2007. év folyamán társult mozgókönyvtári feladatellátásra, azóta a siófoki Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház (BRTK Könyvtár) szolgáltatóhelye.

Információk kulturális zarándokoknak

A Községi Könyvtár Somban
A Községi Könyvtár a II. Könyvtárút alkalmából szeretettel várja 2011. október 5-én 11.30 órakor az Iregszemcséről érkező kulturális zarándokokat, akik a könyvtár bemutatását követően megtekintik az Iványi-Grünwald Emlékszobát, valamint az Iványi-Grünwald Béla nemzetközi képzőművész alkotótábor kiállítását a Közösségi Házban, majd sétát tesznek a településen. 13.30-tól "Vándorúton" címmel dr. Farkas Sándor vetítéssel egybekötött előadását hallgathatják meg az Országos Kéktúrán tett barangolásairól.
A Községi Könyvtár Somban
Másnap, 2011. október 6-án 15 órakor a somi Községi Könyvtár által verbuvált csapat továbbviszi a Könyvtárút emlékkönyvét Balatonvilágosra, ahol a helyi községi könyvtárral ismerkednek meg, ezután bekapcsolódnak az Országos Könyvtári Napok helyi programjába (festőklub kiállítás-megnyitója; a község 50 éves történetéről megjelent könyv bemutatója; népdalkör műsora; kardiológiai előadás (a község háziorvosa).

Csatlakozás a zarándokcsapathoz

A Községi Könyvtárban Lenkey Tiborné könyvtárosnál jelentkezhetnek az érdeklődők személyesen, vagy a 84/582-001; 84/382-559 telefonszámon.

A II. Könyvtárút részletes programja

Som község bemutatása

A Községi Könyvtár Somban

Lásd még

Külső hivatkozások

Személyes eszközök