Községi Könyvtár (Balatonvilágos)

A Konyvtarut wikiből

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
Kistérségi Ellátás Balatonvilágos Községi Könyvtár
8171 Balatonvilágos, Dózsa Gy. u. 1.
Könyvtárvezető: Varga Krisztina
E-mail: konyvtarbvilagos@gmail.com
Telefon: (88) 586-490
Nyitva tartás: kedd: 9-12, péntek 14-17

Információk zarándokoknak

2011. október 6-án 15.30-kor érkeznek meg a somi Községi Könyvtárból a zarándokok a balatonvilágosi Községi Könyvtárba. A balatonvilágosi könyvtár programja a zarándokok fogadására: "Nyitott könyvtár" (a könyvtár bemutatása és fogadás); a balatonvilágosi népdalkör előadása; Balatonvilágos - Balatonaliga visszatükröződése a korabeli újságokban (Heinrich Pál helytörténész előadása); Egészséges csecsemőktől az egészséges nagyszülőkig (Dr. Saracz Judit és Dr. Mezőfi Miklós előadása) (az Országos Könyvtári Napok helyi programja is egyben a község lakosságának).

Ugyanezen a napon, 2011. október 6-án 16.30 órakor a balatonvilágosi Községi Könyvtár által szervezett zarándokcsapat továbbviszi a könyvtárút könyvét a következő állomásra: Balatonkenesére. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár programja a zarándokok fogadására: könyvtár bemutatása (fogadás); Közművelődési Intézmény és a református templom bemutatása; "Balatonkenese a Balaton keleti kapuja" címmel felolvasással egybekötött könyvajánló; kiállítás megtekintése (Gál István helyi művésztanár festményei és intarziái a településről, Szűcs Anikó újságíró fotói a Balatonról, id. Varnusz Xavér fotográfus kenesei hangulatokat bemutató képei).

Csatlakozás a zarándokcsapathoz

A könyvtárban személyesen, vagy telefonon ((88/586-490) jelentkezhetnek azok a felnőttek, gyerekek, civil szervezetek tagjai, akik szívesen csatlakoznának a csoporthoz, s szeretnék megismerni a balatonkenesei könyvtárat és a települést.

A II. Könyvtárút részletes programja

A község nevezetességei

  • Szent Korona emlékmű (Balatonvilágos)
    A 2000-ben felállított Szent Korona emlékmű (alkotója Mihály Gábor)
  • Mészöly Géza emlékszobra

Lásd még

Külső hivatkozások

Személyes eszközök