Közművelődési Intézmény és Könyvtár (Balatonkenese)

A Konyvtarut wikiből

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Közművelődési Intézmény és Könyvtár
8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 22.
Könyvtáros: Györgydeákné Takács Hajnalka
E-mail: konyvtar.kenese @ invitel.hu
Honlap: www. balatonkenese.hu
Tel./Fax: (88) 574-981

A könyvtár bemutatása

Közművelődési Intézmény és Könyvtár, Balatonkenese
1998 óta a kenesei könyvtár a felújított református Óparókia több mint 500 éves épületébe költözött. A patinás környezet atmoszférája és a hely adottságai is hozzájárulnak ahhoz, hogy a jól felszerelt (18000 kötetes, folyóiratokkal, napilapokkal bőségesen rendelkező) intézmény népszerű és látogatott legyen.

Működését tekintve erősen rendezvény-orientált, ahol az alapvető könyvtári szolgáltatásokon kívül rengeteg színvonalas program garantálja a kellemes időtöltést. Könyvbemutatók, irodalmi műsorok, író-olvasó találkozók, vetélkedők ismeretterjesztő sorozatok, beszélgetések irodalmi és művészeti életünk prominens képviselőivel, könyvvásárok, versenyek és kiállítások vonzzák az érdeklődőket. Fontosnak tartjuk, hogy minden korosztályú és minden érdeklődési körű ember találjon itt lehetőséget a számára megfelelő szellemi töltekezéshez. Az egyre emelkedő olvasószám,s a rendezvényeink iránti lankadatlan érdeklődés arra inspirál bennünket, hogy az eddigiekhez hasonló színvonalon, a közönségnek kijáró igényességgel folytassuk munkánkat.

Fenntartónk, a helyi Önkormányzat nem véletlenül nyerte el 1997-ben, majd 2002-ben is a Könyvtárpártoló Önkormányzat címet, mert együttműködésünk példaértékű. Ugyanígy sokat köszönhetünk a Megyei Könyvtár folyamatos módszertani segítségnyújtásának is. 2000-ben pályázat útján internet csatlakozást nyertünk, azóta Balatonkenesén a könyvtár volt az első nyilvános internet hozzáférést biztosító hely.

Információk kulturális zarándokoknak

Református templom Balatonkenesén
A II.Könyvtárút zarándokcsapata 2011. október 6-án, csütörtökön 17 óra körül érkezik Balatonvilágosról a Balatonkenesei Könyvtárba. Az idelátogató kis csapatot - és természetesen minden érdeklődő helyi lakost - a balatonkenesei könyvtáros az intézmény bemutatásán túl a közvetlen környék megismertetésével (Közművelődési Intézmény, református templom), kis műsorral (Balatonkenese a Balaton keleti kapuja címmel felolvasással egybekötött könyvajánló), kiállítással (Gál István helyi művésztanár festményei és intarziái a településről; Szűcs Anikó újságíró fotói a Balatonról; id. Varnusz Xavér fotográfus kenesei hangulatokat bemutató képei), valamint apró kenesei ajándékokkal, kiadványokkal, némi harapnivalóval és nagy örömmel fogadja majd.

Másnap, 2011. október 7-én, pénteki napon, terveink szerint kerékpárral 14 óra körül indul a kenesei zarándokcsapat Papkeszire, ahol az ottani könyvtár várja őket hasonló jókkal. A községi könyvtár megtekintése után a helyi gyerekek előadják A kíváncsi királykisasszony című mesejátékot.

Csatlakozás a zarándokcsapathoz

2011. szeptember 20-tól a könyvtárban személyesen, vagy telefonon (88/574–980) jelentkezhetnek azok a felnőttek, gyerekek, civil egyesületek, akik szívesen csatlakoznának ehhez az olvasást és a könyvtárakat népszerűsítő remek kezdeményezéshez, mely az Országos Könyvtári Napok jeles programja.

A II. Könyvtárút részletes programja

Látnivalók Balatonkenesén

Lásd még

Külső hivatkozások

Személyes eszközök