Békéscsaba - Pécs

A Konyvtarut wikiből

Békéscsaba - Pécs az I. Könyvtárút útvonala. A kezdeményezés ezen az útvonalon indul útjára. Az útvonalat, vagy annak egyes szakaszait egyedül vagy csoportosan bármikor végig lehet járni. A könyvtárak, könyvtárosok szeretettel fogadják a rendezvényeikre és a látogatóba érkezőket.

Tartalomjegyzék

Megvalósítás módja

A könyvtárúthoz csatlakozók gyalog vagy kerékpárral mentek az egyik település könyvtárától a következő település könyvtáráig. A zarándokcsapatok az útvonal állomáshelyein (az érintett település könyvtárában) váltották egymást. A csatlakozás önkéntes volt. Azokon a településeken, ahol nem volt könyvtár, vagy a könyvtárnak nem állt módjában csatlakozni a kezdeményezéshez a zarándokcsapat csak áthaladt.

A csapat a Könyvtárút könyvét vitte magával. A könyvbe az érintett állomáshelyeken az onnan induló zarándokcsapat tagjai beírták nevüket, majd azt a könyvtár pecsétjével és aláírásával hitelesítette. Minden állomáshelyen csapatváltás történt. A fogadó könyvtár valamilyen rendezvénnyel várhatta az érkező zarándokcsapatot (kiállítás, vetélkedő, településhez kapcsolódó irodalmi tájékoztató stb.).

A csapattagok által az interneten közzétett blogbejegyzéseket, írásokat, fotókat, videókat belinkeltük a Könyvtárút wiki megfelelő szócikkeibe. A zarándoklat idején a Könyvtárút honlapján, a Facebookon és a Twitteren folyamatosan közzétettük a legfrissebb információkat.

A zarándokcsapat tagjainak toborzását az állomáshelyek maguk végzték. A zarándokok a Könyvtárút honlapjára elhelyezett online űrlapon regisztrálhatták magukat a pontos ütemterv elkészülte után.


Az útvonal


Lásd még


Külső hivatkozások


Az I. Könyvtárútról

Fotóalbumok


Videók

  • Az I. Könyvtárút indulása (Békéscsaba - Csorvás szakasz)  • Részlet az Orosházi Városi Televízió 2010. október 8-i Híradójából  • Kulturális zarándokok a csávolyi könyvtárban  • A pécsváradi csapat érkezése a pécsi Tudásközpontba  • Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont - Pécs  • Összefoglaló az I. Könyvtárútról (2,5 perc)Blogbejegyzések, beszámolók


Híradások, cikkek

Személyes eszközök