Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár (Kolontár)

A Konyvtarut wikiből

(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
 +
[[Fájl:kolontar_tancsics_mihaly_altalanos_iskola.jpg|bélyegkép|220px|Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár Kolontáron]]
 +
== Alapadatok ==
== Alapadatok ==
8468 Kolontár, Kossuth L. u. 22.<br>
8468 Kolontár, Kossuth L. u. 22.<br>
38. sor: 40. sor:
*[[Zarándoklat]]
*[[Zarándoklat]]
*[[GYIK]] - Válaszok gyakran ismétlődő kérdésekre
*[[GYIK]] - Válaszok gyakran ismétlődő kérdésekre
 +
 +
 +
== Látnivalók Kolontáron ==
 +
*[http://www.kolontar.hu Turisztikai információk Kolontár község honlapján]

A lap 2012. szeptember 26., 11:10-kori változata

Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár Kolontáron

Tartalomjegyzék

Alapadatok

8468 Kolontár, Kossuth L. u. 22.
Könyvtáros: Pongrácz Tímea
Tel./Fax: (88) 225-101
E-mail: tancsicskolontar@gmail.com
Honlap: http://www.kolontar.hu

A könyvtár bemutatása

A többfunkciós intézmény elsődlegesen alsó tagozatos iskola, amely a helyi, községi könyvtárral összevontan, egymással szorosan együttműködve alkot egységet. Az általános iskolai képzés több mint 100 éve működik településen. (A régi épületben 1821-ben néhány hónapon át tanított Táncsics Mihály. Ennek emlékére viseli a mai iskola Táncsics nevét.)

A jelenlegi épület tetőterébe 8 éve költözött a könyvtár. Az iszapkataszrófát követően adományokból újult meg a bútorzat, a világítás és a géppark, így barátságos, modern környezet várja az érdeklődő olvasókat és számítógép-használókat.

A kolontári könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár. Az állomány legnagyobb részét könyvek képezik, közülük szép számmal találhatók meg a német nyelv elsajátítását megkönnyítő kiadványok. Az iszapkatasztrófa után bővült jelentősen a gyermekkönyv állomány is, és került kialakításra a könyvtár hátsó részében egy gyermekkuckó, ahol olvasgatni, játszani, bábozni tudnak a kicsik. A könyveken kívül a kölcsönözhető állomány részét képezik a folyóiratok, videokazetták, CD-k, DVD-filmek és hangoskönyvek.

A Kolontári Gyermekekért Alapítvány a helyi fiatalok számára nyitva tartási időben napi 1 óra ingyen internetezési lehetőséget biztosít.

A III. Könyvtárút kolontári programja

A Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár 2012. október 5-én (pénteken) délután 14.00 óra körül fogadja a Devecserből érkező zarándokokat. Rövid könyvtárbemutató után játékkal, Láng Tibor veszprémi fotóművész alkotásaival, vendéglátással készülünk, majd közösen végigsétálunk az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével elkészült tanösvényen, végül megtekintjük a frissen felújított művelődési házat.


Délután 15.30 körül indul a kolontári zarándokcsapat Noszlopra, ahol az ottani könyvtár várja őket könyvtárbemutatóval, az iskolások kulturális programjával, vendéglátással és lovaskocsikázással.

Csatlakozás a zarándokcsapathoz: Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Könyvtárút kolontári zarándokcsapatába. Kérjük, jelentkezzenek a könyvtárban személyesen, telefonon: 88/225-101; 30/4077638; vagy e-mailben: tancsicskolontar@gmail.com.

A III. Könyvtárút felhívása és útvonala

Lásd még


Látnivalók Kolontáron

Személyes eszközök