Községi Könyvtár (Szentgál)

A Konyvtarut wikiből

(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
 +
[[Fájl:szentgal_konyvtar01.jpg|bélyegkép|220px|Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ (Ajka)]]
 +
'''Községi Könyvtár'''<br>
'''Községi Könyvtár'''<br>
8444 Szentgál, Fő u. 67.<br>
8444 Szentgál, Fő u. 67.<br>

A lap 2012. szeptember 24., 14:16-kori változata

Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ (Ajka)

Községi Könyvtár
8444 Szentgál, Fő u. 67.
Könyvtáros: Somlai Veronika
Tel.: +3630/224-3815
e-mail: muvhaz@szentgal.hu, s.froni@freemail.hu
Honlap: http://www.szentgal.hu

Tartalomjegyzék

A könyvtár bemutatása

Könyvtárunk 2004 szeptemberéig heti négy órás nyitva tartással működött. A könyvtárosi feladatokat megbízási szerződéssel látták el. A fent említett évben azonban sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzat az e-Magyarország pont létesítésére és ettől kezdve hat órás, majd 2005. január 1-től nyolc órás főfoglalkozású könyvtárost foglalkoztat. A könyvtár nyitva tartása jelenleg heti 28 óra.

A III. Könyvtárút programja Szentgálon

A Könyvtárút zarándokai Márkóról érkeznek 2012. október 3-án (szerdán) 9.30 és 9.40 között. A szentgáli Községi Könyvtárban fogadjuk a vendégeket, és rövid bemutatkozás után teszünk egy sétát a településen, megtekintjük a régi Olvasókör épületét és a fontosabb látnivalókat. A Tájháznál találkozás és beszélgetés Szabó István fafaragó mesterrel és Tamás Károlyné Vilma nénivel. Mindketten a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetettek. (A vendéglátás, ha az idő is engedi, langalló sütéssel zárul.)

Ugyanezen a napon: 2012. október 3-án (szerdán) 14.30 órakor indulunk a szentgáli zarándokokkal a Könyvtárút következő állomására, az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba, ahová terveink szerint 15 órára érkezünk meg. Egy rövid virtuális, majd egy valóságos séta során megismerkedhetünk az intézménnyel és az általa kínált szolgáltatásokkal. Ezután meglátogatjuk a Bányászati Múzeumot, majd megismerkedhetünk a Városi Múzeum és Fotógaléria gyűjteményével is. A nap végén egy rövid sétát teszünk a Városligetben, ahol megnézhetjük Fekete István népszerű regényeinek hőseit, Samu Katalin állatszobrait.

A III. Könyvtárút felhívása és útvonala

Lásd még

Látnivalók Szentgálon

Személyes eszközök