Jókai Mór Városi Könyvtár (Pápa)

A Konyvtarut wikiből

(Változatok közti eltérés)
24. sor: 24. sor:
-
A III. Könyvtárút pápai résztvevőivel 2012. október 6-án (szombaton) kb. 15 órakor gépkocsival indulunk Celldömölkre, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Kresznerics Ferenc Könyvtárába, ahol részt veszünk a városi aradi vértanúk emlékünnepségén és megkoszorúzzuk Batthyány Lajos emléktábláját. A búcsújáró hely tárházának megtekintése után a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületével is megismerkedünk, majd az ősi, XI. századi dömölki bencés romtemplom érintésével a Sághegy felé vesszük az irányt. A  nemrégiben felújított Sághegyi Múzeum kiállítása után a legnagyobb magyar Trianon emlékmű, a Trianoni Emlékkereszt tövében ér célba a Könyvtárút celldömölki szakasza, amely sághegyi vendéglátással ér véget.
+
A Könyvtárút pápai résztvevőivel 2012. október 6-án (szombaton) kb. 15 órakor gépkocsival indulunk Celldömölkre, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Kresznerics Ferenc Könyvtárába, ahol részt veszünk a városi aradi vértanúk emlékünnepségén és megkoszorúzzuk Batthyány Lajos emléktábláját. A búcsújáró hely tárházának megtekintése után a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületével is megismerkedünk, majd az ősi, XI. századi dömölki bencés romtemplom érintésével a Sághegy felé vesszük az irányt. A  nemrégiben felújított Sághegyi Múzeum kiállítása után a legnagyobb magyar Trianon emlékmű, a Trianoni Emlékkereszt tövében ér célba a Könyvtárút celldömölki szakasza, amely sághegyi vendéglátással ér véget.
== A III. Könyvtárút részletes programja ==
== A III. Könyvtárút részletes programja ==

A lap 2012. szeptember 20., 12:23-kori változata

A pápai Esterházy-kastély épületében működik a Jókai Mór Városi Könyvtár
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa (a könyvtár belső tere)
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa (az Esterházy-kastély Europa Nostra-díjas kápolnájában az olvasóterem kapott helyet
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa (gyermekfoglalkozás a könyvtárban)

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Jókai Mór Városi Könyvtár
8500 Pápa, Fő tér 1. Várkastély
Könyvtárigazgató: Dr. Hermann István
Postai cím: 8501 Pápa, Pf.173.
Telefon: 89/324-406, 89/310-588, 30/9760-727
Igazgató: 20/9221-491
Fax: 89/324-406
E-mail: jmvk@wdsl.hu, hermann@compunet.hu
Honlap: http://www.jmvk.papa.hu

A könyvtár bemutatása

A városi könyvtár Pápa város lakosságának könyvtári ellátására, a zenei és képzőművészeti kultúra emelésére, a helyismereti kutatás, valamint a továbbképzés és önképzés segítésére, közérdekű információs igények kielégítésére különböző részlegeket tart fenn. A könyvtárat mindenki szabadon használhatja.

Könyvtárunkat 1952-ben alapították, mint Járási- és különálló Városi Könyvtárat. Többszöri átszervezés, egyesítés és költözködés után került jelenlegi helyére, a Várkastély keleti, emeleti szárnyába. Jelenlegi alapterülete mintegy 680 m2, ami állománynagyságához és olvasói létszámához képest rendkívül kicsi. Közel 130 ezer kötet könyv, mintegy 250 féle folyóirat és újság, majdnem 3870 mikrobarázdás hanglemez és hangkazetta, 1030 CD-lemez és 260 hangos könyv, 500 féle videofilm, 960 féle DVD-film, 610 féle CD-ROM és 11 számítógép áll olvasóink rendelkezésére. Egy számítógép könyvtárunk SZIKLA katalógusában való keresésre használható, 10 számítógépen lehet internetezni. A könyvtár számítógépeit az arra jogosultak a könyvtár nyitvatartási idejében vehetik igénybe.

Program a Könyvtárút résztvevőinek

A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai 2012. október 6-án (szombaton) kb. 11.30 órára várják a noszlopi zarándokokat, akik jó idő esetén hintóval érkeznek. A könyvtár bemutatása és barátságos vendéglátás után irodalmi sétára indulunk vendégeinkkel Pápa belvárosában, ahol minden emléktábla, történelmi épület és köztéri szobor a város gazdag múltjáról mesél.


A Könyvtárút pápai résztvevőivel 2012. október 6-án (szombaton) kb. 15 órakor gépkocsival indulunk Celldömölkre, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Kresznerics Ferenc Könyvtárába, ahol részt veszünk a városi aradi vértanúk emlékünnepségén és megkoszorúzzuk Batthyány Lajos emléktábláját. A búcsújáró hely tárházának megtekintése után a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületével is megismerkedünk, majd az ősi, XI. századi dömölki bencés romtemplom érintésével a Sághegy felé vesszük az irányt. A nemrégiben felújított Sághegyi Múzeum kiállítása után a legnagyobb magyar Trianon emlékmű, a Trianoni Emlékkereszt tövében ér célba a Könyvtárút celldömölki szakasza, amely sághegyi vendéglátással ér véget.

A III. Könyvtárút részletes programja

Lásd még

Látnivalók Pápán

Személyes eszközök