Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtár

A Konyvtarut wikibőlTartalomjegyzék

Alapadatok:

Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár

9735 Csepreg, Széchenyi tér 31.


Igazgató: Ziembicki Erzsébet

Tel.: 36-94-565-087

Fax: 36-94-565-086


Honlap: www.csepregikultura.huA könyvtár bemutatása


Csepreg kulturális életében a Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár, amely 1995 óta többszörösen összevont intézmény, központi szerepet tölt be. A város és mikrotérsége információs központjaként természetes módon szolgálja térsége teljes népességét.

Könyvtára az 1500 m2-es, kétszintes épület felső szintjén, 305m2-en, 3 részre tagoltan, esztétikus környezetben fogadja a gyermek és felnőtt olvasókat.

Nyitva tartási ideje (heti 6 nap, 39 óra), igazodva a helyi igényekhez, délelőtt és délután is maximális lehetőséget biztosít a szolgáltatásokhoz való hozzáférésre.

Olvasói több mint 20 ezer kötet könyvből, 110 féle folyóiratból, hírlapból, 700 hang-, 500 kép- és 200 elektronikus dokumentumból válogathatnak.

Állományának 80%-a szabadpolcon helyezkedik el, a többi a raktárban, és az általános iskola tantermeiben, hiszen 1988 óta iskolai könyvtári feladatokat is ellát, szaktantermi kihelyezett anyagként biztosítva az oktatást segítő dokumentumokat. Állandó színhelye a könyvtárhasználati ismeretek oktatásának is. Törekszik a gyermekek és a fiatalok olvasáskultúrájának fejlesztésére, az írott betű megszerettetésére, az információs esélyegyenlőség javítására.

Jelentős szerepet vállal szolgálandó népessége közérdekű információkkal való ellátásában, de fő feladata a rá bízott értékeket megőrizni, megismertetni az olvasókkal, látogatókkal.


A IV. Könyvtárút csepregi programja

A Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtárban a IV. Könyvtárút egyik állomásaként, 2013. október 8-án kedden 13 órára várjuk a Kőszegről érkező zarándokokat.

A Csepregi Olvasókör tagjai és a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola színjátszó csoportja egy irodalmi összeállítással készül az alkalomra.

Jó idő esetén, egy kis Promenádi séta következik, majd vendéglátással egybekötött beszélgetéssel zárjuk a programot.


Információk Csepregről

www.csepreg.hu


Látnivalók Csepregen

Nevezetességek

Látnivalók

Személyes eszközök