Művelődési Otthon és Könyvtár

A Konyvtarut wikiből


Tartalomjegyzék

Alapadatok

Répcelaki Művelődési Otthon és Könyvtár


9653 Répcelak,

Bartók B. u. 55.


Igazgató: Szórádi Enikő

Könyvtárvezető: Csuka Éva

Telefon: 36-95-588-001, 36-95-588-002

e-mail: konyvtar.repcelak@repcenet.hu

honlap: http://mok.repcelak.hu


A könyvtár bemutatása


Répcelak városának általános gyűjtőkörű nyilvános könyvtára működési területén biztosítja a lakosság tanuláshoz, tájékozódáshoz, az önművelődéshez és a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges könyvtári dokumentumokat és információkat. Mindezt saját tulajdonú gyűjteménnyel és arra alapozott hagyományos és elektronikus szolgáltatás rendszerével, más könyvtárak szolgáltatásainak közvetítésével, elektronikus technológiával, távolról is elérhető digitális tartalmakkal teszi. Helyismereti dokumentumok gyűjtésével, kereshetővé tételével és rendelkezésre bocsátásával felvállalja a közösségi memória szerepét. A könyvtár művelődéstörténeti gyökerei 1903-ig nyúlnak vissza, mely dátum a népkönyvtár megalakulásának időpontja. A jelenlegi könyvtár elődje az a községi könyvtár volt, amely egy három ajtós könyvszekrényt jelentett 353 letétbe kapott kötettel, 1958-ban. Többszöri területbővülés, szervezeti felépítés és feladatváltozás, majd költözködés után jelenlegi helyén, a művelődési komplexum nyugati szárnyában két szinten 295 m2 –en helyezkedik el. Szervezetileg és szakmailag mellérendelt, önálló intézményegység. A használók rendelkezésére több mint 20 ezer dokumentum áll. E kínálatban 345 féle hangzó, 620 db DVD és videó és 34 elektronikus dokumentum is szerepel. Közel 100 féle folyóirat és napilap között böngészhetnek az érdeklődők. A Szikla integrált könyvtárkezelői rendszerrel a gyűjtemény egésze, a helytörténeti fotógyűjtemény több mint 2000 egysége már feltárásra került. Az olvasók számára 9 számítógép áll rendelkezésre, melyek mindegyike alkalmas úgy a katalógus, mind az internet elérésére, valamint irodai alkalmazások igénybevételére a számítógépes hálózatba integrált nyomtatókkal együtt.


A IV. Könyvtárút répcelaki programja

A répcelaki városi könyvtár munkatársai 2013. október 9-én (csütörtökön) 13 órakor várják Bük városának könyvtárosait, könyvbarátait.

Az intézmény egészének megtekintése, a könyvtár bemutatása után gyalogos sétát teszünk a kisváros központjában. Útvonal: a főtéren lévő szökőkút – az evangélikus templom előtti Luther szobor – a Szent István katolikus templom környéke – a Helytörténeti gyűjtemény - a Városháza falán található Tatay Sándor emléktábla.

A könyvtári kiindulóponthoz visszaérve egy kis vendéglátással kedveskedünk.

A répcelaki könyvbarátokhoz, október 10-én 8.45-kor Vas megye egészét képviselő Berzsenyi Dániel Könyvtár zarándokai csatlakoznak és közösen lépjük át Vas és Győr-Moson-Sopron megye határát, hogy a közeli kisváros, Beled könyvtárában tegyük tiszteletünket.


Információk Répcelakról


Répcelak város honlapja

Személyes eszközök