Községi Könyvtár (Sóly)

A Konyvtarut wikiből

(Változatok közti eltérés)
(Új oldal, tartalma: „== Alapadatok == '''Integrált Közösségi Szolgáltató Tér'''<br> '''Községi Könyvtár'''<br> IKSZT vezető és könyvtáros: Mihalcsik Márta<br> 8193 Sóly, Koss…”)
1. sor: 1. sor:
 +
[[Fájl:soly01.jpg|bélyegkép|220px|IKSZT Községi Könyvtár (Sóly)]]
 +
[[Fájl:soly02.jpg|bélyegkép|220px|IKSZT Községi Könyvtár (Sóly)]]
 +
== Alapadatok  ==
== Alapadatok  ==
'''Integrált Közösségi Szolgáltató Tér'''<br>
'''Integrált Közösségi Szolgáltató Tér'''<br>

A lap 2012. szeptember 21., 12:13-kori változata

IKSZT Községi Könyvtár (Sóly)
IKSZT Községi Könyvtár (Sóly)

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
Községi Könyvtár
IKSZT vezető és könyvtáros: Mihalcsik Márta
8193 Sóly, Kossuth L. u. 55.
Tel.: (88) 459-240
E-mail: kulturhaz@soly.hu
Honlap: www.soly.hu


A könyvtár bemutatása

A községi könyvtár a 2011-ben felújított Művelődési Házban, az IKSZT-ben várja látogatóit. Kis könyvtárunk nagy népszerűségnek örvend, sokan látogatják nap mint nap, minden korosztályból. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárnak köszönhetően frissen megjelent könyvekkel gyarapodik a könyvtár állománya, sikerkönyvekkel látják el az olvasókat. Működését nem lehet elválasztani az egyéb kulturális tevékenységtől, hiszen komplett egészet alkotnak. Az állandó rendezvények mellett nagy népszerűségnek örvendenek a játszóházak, ahol gyermekek és felnőttek különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a fogalakozások során. Az intézményben 6 korszerű számítógép várja az internetezni vágyókat.


A III. Könyvtárút sólyi programja

A III. Könyvtárút zarándokcsapata 2012. október 1-én (hétfőn) 14 órakor érkezik Berhidáról a sólyi Községi Könyvtárba. Az ide látogató kis csapatot – és természetesen minden érdeklődő helyi lakost – a sólyi könyvtáros az intézmény bemutatásán túl a Sólyi Dalkör műsorával, illetve a helyi nevezetességek (Református Templom, Tájház, Királyi Kard Emlékhely, stb.) megismertetésével, valamint kiadványokkal, egy kis harapnivalóval és nagy örömmel várja.


Másnap, 2012. október 2-án (kedden) egy 9 fős kisbusszal 9 órakor indulunk Veszprémbe, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézetbe. A sólyi csapat tagjai megismerkedhetnek a könyvtárosok kalauzolásával a megyei könyvtár épületével, részlegeivel. Megtekinthetik Kallai Sándor festőművész, művésztanár hivatalosan 2012. október 3-án nyíló, s nagyszüleink, dédszüleink kedves mesekönyveiből álló "Gyémánt mesék" című kiállításokat, részt vehetnek a 10 órakor kezdődő, Fábián Mónika rendőrszázados "Vigyázzunk egymásra! – Bűnmegelőzés otthonunkban" című előadásán, s a helytörténeti részlegünkben sólyi helyismereti és helytörténeti dokumentumokkal, azok kutatási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg.


További programok a rendezvénysorozat keretében a sólyi Községi Könyvtárban:
Október 4-én (csütörtökön) 17 órától "Fűben-fában orvosság" címmel Takács Ferenc előadását hallgathatják meg
Október 5-én (pénteken) 17 órától Zsóka várja Etka - jógával az érdeklődőket


Csatlakozás a zarándokcsapathoz:
2012. szeptember 20-tól a könyvtárban személyesen, vagy telefonon jelentkezhetnek azok a gyerekek és felnőttek, akik szívesen csatlakoznának ehhez az olvasást és a könyvtárakat népszerűsítő kezdeményezéshez.


Látnivalók Sólyban

Református templom
Református emlékszoba és tájház
Királyi Kard Emlékhely
Papírmalom romjai
Kálvária

Személyes eszközök