A Konyvtarut wikiből
(Változatok közti eltérés)
|
|
| (2 közbeeső változat nincs mutatva) |
| 1. sor: |
1. sor: |
| - | 1 cs. kocka alakú háztartási keksz
| |
| - | 1,5 cs. vaniliás pudingpor
| |
| - | 2 db tojás
| |
| - | 7 evőkanál cukor
| |
| - | 1 evőkanál liszt
| |
| - | 12.5 dkg margarin
| |
| - | 7,5 dl tej
| |
| - | fél csomag zselatin
| |
| - |
| |
| - | Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
| |
| - |
| |
| - | Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
| |
| - | Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
| |
| - | Külső hivatkozások:
| |
| | | | |
| - | http://www.vatera.hu
| |
A lap jelenlegi, 2010. szeptember 28., 17:56-kori változata