Szerkesztővita:Keszinekati

A Konyvtarut wikiből

(Változatok közti eltérés)
(Eltávolította a lap teljes tartalmát)
1. sor: 1. sor:
 +
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
 +
1,5 cs. vaniliás pudingpor
 +
2 db tojás
 +
7 evőkanál cukor
 +
1 evőkanál liszt
 +
12.5 dkg margarin
 +
7,5 dl tej
 +
fél csomag zselatin
 +
 +
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
 +
 +
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
 +
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
 +
Külső hivatkozások:
 +
http://www.vatera.hu

A lap 2010. szeptember 28., 17:52-kori változata

1 cs. kocka alakú háztartási keksz 1,5 cs. vaniliás pudingpor 2 db tojás 7 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt 12.5 dkg margarin 7,5 dl tej fél csomag zselatin

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni. Külső hivatkozások:

http://www.vatera.hu

Személyes eszközök