Szerkesztővita:Keszinekati
A Konyvtarut wikiből
(Változatok közti eltérés)
(Eltávolította a lap teljes tartalmát) |
|||
1. sor: | 1. sor: | ||
+ | 1 cs. kocka alakú háztartási keksz | ||
+ | 1,5 cs. vaniliás pudingpor | ||
+ | 2 db tojás | ||
+ | 7 evőkanál cukor | ||
+ | 1 evőkanál liszt | ||
+ | 12.5 dkg margarin | ||
+ | 7,5 dl tej | ||
+ | fél csomag zselatin | ||
+ | |||
+ | Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : | ||
+ | |||
+ | Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. | ||
+ | Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni. | ||
+ | Külső hivatkozások: | ||
+ | http://www.vatera.hu |
A lap 2010. szeptember 28., 17:52-kori változata
1 cs. kocka alakú háztartási keksz 1,5 cs. vaniliás pudingpor 2 db tojás 7 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt 12.5 dkg margarin 7,5 dl tej fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni. Külső hivatkozások: